İletişim

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Sıkça Sorulan Sorular

Gelişim dönemindeki sporcu adaylarında gelişim +/- 2 yaş değişebilmektedir. Gelişim dönemindeki sporcularınızı biyolojik (olgunlaşma) yaşlarına göre gruplayarak daha optimum düzeyde antrenman programlarınızı düzenleyebilir, her biyolojik yaş evresinde cinsiyete bağlı değişkenlik gösteren motor becerilerin en verimli geçeceği dönem değerlendrmelerini alabilir ve performansını maksimum düzeyde geliştirebilirsiniz. Gelecekte ulaşabilecekleri zirve boyunu tespit edebilir ve sporculuk kariyerini daha erken yaşlarda değerlendirebilir, oynaması gereken bölgeyi ya da mevkiyi daha önceden tespit ederek çalışmalarınıza yön verebilirsiniz.

Sporcular, atletik performansın temel bileşenleri esneklik, denge, kuvvet, sürat, çeviklik, reaksiyon ve güç parametrelerinin gelişimlerini gözlemleyebilir, kendi performansları ile ilgili bilgi sahibi olabilir, dönemlik gelişim yüzdelerini görebilir ve daha önemlisi geliştirdiğimiz algoritma ile özelliklerini nasıl geliştirebileceği ya da koruyabileceğine yönelik önerilere ulaşabilir.

Postür yapısını incelerken;

Lateral postür analizinde; Baş, omuzlar, omurga, kalça, dizler ve ayaklardaki postüral deformiteler incelenir.

Antreior postür analizinde; baş, omuzlar, karın, bel, kollar, kalça, dizler, ayaklar ve ayak parmaklarındaki deformiteler incelenir.

Posterior Postür analizinde ise; baş, omurga, omuzlar, kalça, dizler, aşil tendonu ve ayaklardaki postüral deformiteler değerlendirilir.

Beslenme ve sıvı tüketim programı, her bireyin ve büyüme dönemindeki çocuk ve gençlerin büyüme gelişme ekleri, ağırlık boy, vücut yağ oranı, vücut kas oranı, viseral yağ oranı, demografik özellikler ve antrenman düzeylerine göre yaptığı spor dalı enerji gereksinimi hesaplanarak yapılmaktadır.

Yapılan analizler sonucu sporcunun psikolojik durum tespiti yapılarak, sporda motivasyon değerlendirmesi yapılır ve görüşmeye alınır. Sonucunda kişisel değerlendirmeler yapılır ve kişiye durumunu yaşamsal tavsiyelerde bulunulur.

Maximal kuvvet ölçümleri sonrasında, hareket bazlı maximal değerlerinize ulaşabilir, olimpik yöntemlerle değerlendirmeler alabilir, yağ yakımı, kassal dayanıklılık, kuvvet gelişimi, patlayıcı kuvvet gelişimi ve hipertrofi gelişimi ile ilgili isteğinize veya ölçümler sonrasında sporcunun değerlerine en uygun çalışmayı size sunar, zaman ve performans kaybının önüne geçebilirsiniz.

Sporcularda performans gelişiminin en önemli unsurları arasında antrenmana devamlılıktır. Sporcuların antrenmana katılımlarını tetikleyen bu sistem antrenörün önceden planlayacağı aylık antrenman programı ile sporcu modülünde görülebilecek ve sporcu antrenman programını ve program değişikliklerini takip edebilecektir. Diğer bir unsur antrenman içeriğinin takibi için, antrenmanın (düzey, şiddet, çalışma sıralaması ve çeşitlilik yönünden) iyi planlanması gerekmektedir. Antrenman takibini kolaylaştıran ve çalışma içeriklerinizi seçerek kaydedebileceğiniz bir platformdur.

Spor kulüplerinin ve antrenörlerin en çok zorlandığı durumlar arasında sporcuların aidat takipleri, ödeme yapılıp yapılmadığı, indirim uygulanıp uygulanmadığı, uygulandı ise neden uygulandığı, ödemeleri zamanında yapmayanların takibi gibi bir çok soru ve sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Sistem tüm bu sorunları sporcunun modülünde bulunan otomatik ödeme sistemi, kayıt esnasında indirim takibi, indirim süreci belirleme, kredi kartı kayıt, havale yöntemi, ödeme tarihinde gerçekleştirilmeyen ödemeler için aileye otomatik bildirim göndermekte kulüp yöneticisi ve antrenörün işini kolaylaştırmaktadır.

Esneklik, Denge, Kuvvet, Çeviklik, Sürat, Patlayıcı Kuvvet, Elgöz Reaksiyon, Ayak Reaksiyon, El Kavrama Kuvveti, Anaerobik Dayanıklılık, Aerobik Dayanıklılık (MaxVO2) değerlerini ölçmektedir.

Doğru bir beslenme programı için kişinin vücut analizi dışında kişinin yaş, cinsiyet, beslenme zamanı alışkanlıklarını (sabah, öğle, akşam, ara öğün) günün hangi saatlerinde gerçekleştirdiği ya da gerçekleştirmediği, haftalık antrenman gün sayısı, antrenman süresi ve antrenman şiddeti değerlendirilir.

Psikolojik Durum Tespiti Somatizasyon (Bedensel Yakınmalar), Obsesif-Komp.Semp (Takıntılar), Kişilerarası Duyarlılık, Depresyon, Anksiyete-Kaygı, Hostilite (Öfke-Düşmanlık), Fobik Anksiyete, Paranoid Düşünceler(Şüphe), Psikotizm, Ek Maddeler ve Sporda motivasyonları değerlendirilerek, psikolog görüşmesi sonrası psikolojik durumunu normalleştirmeye yönelik değerlendirme yapılarak görüş ve öneriler sunulur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.